Csordásleves recept
A Csordásleves hozzávalói:10 dkg füstölt szalonna,
1 csomag csuszatészta,
egész bors,
gyömbér,
1 db vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
15 dkg champignon gomba,
1 csokor petrezselyem zöld,
1 db kelkáposzta,
1 db karalábé,
1 db zeller,
1 db fehérrépa,
3 db sárgarépa,
30 dkg csirkemell,
30 dkg báránygerinc,
30 dkg marhalábszár.
A Csordásleves elkészítési módja:
A húsokat megtisztítjuk, leöblítjük, és konyhakészre daraboljuk. A felkockázott marha- és ürühúst leforrázzuk, majd hideg vízben főzni tesszük. Lassan, gyöngyözve főzzük, a keletkezett habot óvatosan leszedjük. Az egész borsot, a fokhagymát, a félbevágott vöröshagymát meg a gyömbért fűszerzacskóba kötve tesszük a levesbe. Amikor a húsok félig megpuhultak, hozzáadjuk a feldarabolt csirkét is. A répát, fehérrépát, zellert és karalábét megtisztítjuk, kockákra vágjuk, a kelkáposztát cikkekre szeleteljük, a gombákat negyedeljük. A zöldségféléket a leveshez adjuk, és lassú tűzön készre főzzük. A csuszatésztát enyhén sós vízben vagy a leves egy részében harapós keményre főzzük. Szalonnapörcben megforgatjuk, és tálalásig melegen tartjuk. Tálaláskor a csuszatésztát a tányérba tesszük, rámerjük a forró levest, és finomra vágott petrezselyem zöldjével megszórva adjuk az asztalra.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. júl. 12. 22:48
A csordásleves elkészítési módja és hozzávalói.