Csirkegulyás fejtett babbal recept
A Csirkegulyás fejtett babbal hozzávalói:Zsír,
pirospaprika,
őrölt bors,
só,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
2 gerezd fokhagyma,
3 fej vöröshagyma,
10 dkg fejtett bab,
1 csomag leveszöldség,
1 kg csirkeaprólék.
A Csirkegulyás fejtett babbal elkészítési módja:
Egy kevés zsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, valamint a paprikát és a paradicsomot szeletekre vágva. Megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a kisebb darabokra vágott csirkeaprólékot. A húst a zsiradékon egy kicsit átforgatjuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. Kevés vizet öntünk hozzá, és fedő alatt puhára pároljuk. Egy másik edényben – annyi sós vízben, amennyi ellepi – feltesszük főni a fejtett babot és a megtisztított, karikákra vagy kockákra vágott zöldségeket. Amikor minden puhára főtt, a párolódó csirkéhez öntjük, és a gulyást készre forraljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. júl. 9. 22:43
A csirkegulyás fejtett babbal elkészítési módja és hozzávalói.