Csirkepaprikás másképp recept
A Csirkepaprikás másképp hozzávalói:1 csirke,
7-10 dkg húsos füstölt szalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 evõkanál pirospaprika,
1-1 dl tejföl és tejszín,
1 teáskanál liszt,
1 cikk fokhagyma,
só,
köretnek: 8 db, a szokásos módon készített túrógombóc, de pirított morzsa és cukor nélkül, kevés kaporral és tejföllel.
A Csirkepaprikás másképp elkészítési módja:
A csirkét tisztítás, megmosás után kis darabjaira vágom. (A szárnyvégeket, a hátat, a nyakat és a lábakat levesnek más alkalommal megfõzöm.) A húsdarabok mindkét oldalát megsózom. A vöröshagymát tisztítás után finomra aprítom, a szalonnát úgyszintén. A szalonnazsíron a hagymát üvegesre fonnyasztom. A tûzrõl lehúzva belekeverem a pirospaprikát, majd rögtön ráöntök 2 evõkanál vizet és a tûzre visszateszem. A húsdarabok mindkét oldalát lepirítom, ezután aláöntök egy deci vizet. Hozzáadom a megmosott, szeletekre vágott zöldpaprikát. Fedõ alatt, a hús gyakori forgatásával puhára párolom. Ha a levét idõ elõtt elfõné, apránként, egy-két evõkanál forró vízzel pótolom. Végül beleteszem a vékony gerezdekre vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Ugyancsak fedõ alatt tovább párolom még néhány percig. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverem, majd ráöntöm a húsra. Csak annyi ideig forralom, amíg a lábost rázogatva, a paprikás mártás össze nem gyûlik a tetején. Keverni nem szabad. Körete a szokásosan elkészített galuska, de lehet túrógombóc is, cukor helyett sóval, kaporral és tejföllel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Teráz, 2007. okt. 9. 10:32
A csirkepaprikás másképp elkészítési módja és hozzávalói.