Frank krumplileves recept
A Frank krumplileves hozzávalói:1 kg burgonya,
20 dkg sárgarépa,
15 dkg füstölt szalonna,
1 szál póréhagyma,
só,
feketebors,
majoránna,
4 db virsli.
A Frank krumplileves elkészítési módja:
A meghámozott krumplit kb. 2×2 cm-es kockákra, a sárgarépát hasábra vágjuk. Felkockázzuk a füstölt szalonnát, a póréhagymát fél karikákra vágjuk. A szalonnát és a pórét egy lábasban elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a sárgarépát és a burgonyát. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és sok majoránnát teszünk bele, ugyanis ez adja meg a jellegzetes frank ízt. Addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul. Hogy megfelelő sűrűségű legyen a leves, kiveszünk belőle néhány szem főtt krumplit, ezeket villával összetörjük, majd visszarakjuk főni a levesbe. Mielőtt levennénk a tűzről, előtte kb. 5 perccel belefőzzük a karikákra vágott virslit. Pirított kenyérkockával tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. júl. 8. 22:39
A frank krumplileves elkészítési módja és hozzávalói.