Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Krumplileve-leves recept

Krumplileve-leves recept

A Krumplileve-leves hozzávalói:
1/2 csokor petrezselyem zöld,
2 evőkanál étolaj,
őrölt bors,
só,
2 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanál pirospaprika,
1 fej vöröshagyma,
4 evőkanál tarhonya,
4 db főtt burgonya,
2 liter burgonyafőzőlé.


A Krumplileve-leves elkészítési módja:
Ezt az egyszerű, ám annál finomabb levest akkor készítjük, amikor burgonyát főzünk gombócnak vagy köretnek. Félretesszük a krumpli főzőlevét, és kimentünk a fazékból 4 szem burgonyát. Az olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát meg a pirospaprikát, és felengedjük a krumpli főzőlevével. Bő 10 percig lassú tűzön főzzük, azután leszűrjük, hogy a hagymakockáktól megszabaduljunk. Beletesszük a tarhonyát, sóval, őrölt borssal ízesítjük, és addig főzzük, amíg a tészta megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a kockákra vágott főtt burgonyát, és az egészet összeforraljuk. Apróra vágott petrezselyem zöldjével megszórva, forrón tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A krumplileve-leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook