Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Savanyú zöldségleves morzsás húsgombóccal recept

Savanyú zöldségleves morzsás húsgombóccal recept

A Savanyú zöldségleves morzsás húsgombóccal hozzávalói:
ízlés szerint finomliszt,
1 db tojás,
3 evőkanál zsemlemorzsa,
őrölt bors,
20 dkg sertéshús,
3 szál lestyán,
3 gerezd fokhagyma,
1 fej vöröshagyma,
1/2 liter korpacibere,
1/2 evőkanál só,
2 evőkanál olívaolaj,
ízlés szerint káposzta,
ízlés szerint karalábé,
ízlés szerint zeller,
1 szál paszternák,
1 szál póréhagyma,
1 kg leveszöldség.


A Savanyú zöldségleves morzsás húsgombóccal elkészítési módja:
A zöldségeket tisztítás, pucolás után apró kockákra vágom. Olívaolajon megpárolom, felöntöm két liter vízzel, egy óra hosszat főzöm, s csak ezután adom hozzá a fél evőkanál sót. Míg a zöldség fő, elkészítem a morzsás húsgombócokat. A sertéshúst (lehetőleg tarját) ledarálom, hozzákeverek sót, borsot, 3 evőkanál finom zsemlemorzsát és 1 egész tojást. Mindezt összegyúrom, diónyi gombócokat formálok belőle, lisztben megforgatom, és addig főzöm a levesben, amíg megpuhulnak. Miközben fő a leves, külön edényben félóra hosszat főzöm a korpaciberét a félbevágott hagymával, a fokhagymával, a lestyánnal, majd beleszűröm a levesbe, és pár perc alatt összefőzöm.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A savanyú zöldségleves morzsás húsgombóccal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook