Pikáns csibeszíveleves recept
A Pikáns csibeszíveleves hozzávalói:40 dkg csirkeszív,
1 db citrom,
2 evőkanál mustár,
őrölt fehérbors,
só,
5 dkg vaj,
1 evőkanál finomliszt,
1 dl tejföl,
1 dl tejszín,
40 dkg gomba,
1 db vöröshagyma,
1 db sárgarépa.
A Pikáns csibeszíveleves elkészítési módja:
A csirkeszíveket megtisztítjuk, megmossuk, és bő, hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, szűrőkanállal leszedjük a habját. Megsózzuk, és beletesszük a megtisztított, négyfelé vágott sárgarépát meg a vöröshagymát. A szívet lassú tűzön puhára pároljuk – viszonylag sokáig kell főzni, hogy tökéletesen megpuhuljon. Ezután a répát és a hagymát kiszedjük, hiszen ezek csak az ízüket adták levesünknek. Beletesszük a megtisztított, cikkekre vágott gombát, és tovább főzzük, amíg a gomba is megpárolódik. Közben egy kislábasban a vajból meg a lisztből világos rántást készítünk. Felengedjük a tejszínnel és a tejföllel, azután besűrítjük vele a levest. Fehér borssal, mustárral ízesítjük, jól kiforraljuk. Tálalás előtt pár csepp citromlével savanyíthatjuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. jún. 29. 21:42
A pikáns csibeszíveleves elkészítési módja és hozzávalói.