Diós töltött káposzta recept
A Diós töltött káposzta hozzávalói:1 fej káposzta,
őrölt fehérbors,
só,
csombor,
2 csokor petrezselyem zöld,
2 dl tejföl,
1 evőkanál finomliszt,
1 dl étolaj,
20 dkg vöröshagyma,
15 dkg dió,
20 dkg rizs,
1 db tojás.
A Diós töltött káposzta elkészítési módja:
A káposzta torzsáját kivágjuk, és egy nagy fazékban, forrásban lévő vízzel leforrázzuk. A nagyobb leveleket leszedjük – ezekbe töltjük majd a tölteléket –, a maradék káposztát pedig csíkokra vágjuk. A töltelékhez a rizst megpároljuk, összedolgozzuk a tojással, az apróra vágott petrezselyem zöldjével, a durvára vágott dióval meg egy csipet sóval, végül a masszát hagyományos módon betöltjük a káposztalevelekbe. Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, rátesszük a felcsíkozott káposztát, sóval, őrölt fehér borssal, csomborral ízesítjük. Beletesszük a töltelékeket, vízzel felengedjük, és kb. 60 percig lassan pároljuk. Végül a káposztát behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel, egyet még rottyantunk rajta és forrón tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. júl. 30. 17:30
A diós töltött káposzta elkészítési módja és hozzávalói.