Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejszínes medvehagyma-krémleves recept

Tejszínes medvehagyma-krémleves recept

A Tejszínes medvehagyma-krémleves hozzávalói:
20 dkg medvehagyma levél,
1 dl tejszín,
1 evőkanál finomliszt,
1 db húsleveskocka,
só,
őrölt bors,
2 db tojás,
1 dl tejföl.


A Tejszínes medvehagyma-krémleves elkészítési módja:
A megtisztított és megmosott medvehagyma leveleket kb. 6 dl vízben feloldott leveskockával egy-két percig főzzük, majd turmixoljuk. Fontos, hogy csak rövid ideig főzzük, hogy a vitamintartalma és a szép zöld színe ne vesszen el. A tejszínnel csomómentesre elkevert liszttel behabarjuk, sóval, borssal ízesítjük, és még egyszer kiforraljuk. Tálaláskor tejföllel és főtt-tojáskarikákkal díszítjük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejszínes medvehagyma-krémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook