Tejszínes medvehagyma-krémleves recept
A Tejszínes medvehagyma-krémleves hozzávalói:20 dkg medvehagyma levél,
1 dl tejszín,
1 evőkanál finomliszt,
1 db húsleveskocka,
só,
őrölt bors,
2 db tojás,
1 dl tejföl.
A Tejszínes medvehagyma-krémleves elkészítési módja:
A megtisztított és megmosott medvehagyma leveleket kb. 6 dl vízben feloldott leveskockával egy-két percig főzzük, majd turmixoljuk. Fontos, hogy csak rövid ideig főzzük, hogy a vitamintartalma és a szép zöld színe ne vesszen el. A tejszínnel csomómentesre elkevert liszttel behabarjuk, sóval, borssal ízesítjük, és még egyszer kiforraljuk. Tálaláskor tejföllel és főtt-tojáskarikákkal díszítjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. júl. 29. 16:55
A tejszínes medvehagyma-krémleves elkészítési módja és hozzávalói.