Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Padlizsánkrémleves mákos-chilis ropival recept

Padlizsánkrémleves mákos-chilis ropival recept

A Padlizsánkrémleves mákos-chilis ropival hozzávalói:
2 db padlizsán,
2 dl tejszín,
5 dkg finomliszt,
só,
őrölt fehérbors,
15 dkg vaj.

Mákos-chilis ropi:
3 dkg egész mák.
3 db chili paprika,
10 dkg finomliszt,
2 dkg zsír,
1 dkg élesztő,
só.


A Padlizsánkrémleves mákos-chilis ropival elkészítési módja:
A padlizsánt meghámozzuk, kockákra vágjuk, és a vajon megpirítjuk. Megszórjuk liszttel, jól elkeverjük, és felengedjük kb. 1 liter vízzel meg a tejszínnel. Sóval, borssal ízesítjük, majd amikor a padlizsán megpuhult, a levest botmixerrel pürésítjük. A ropihoz a lisztet elmorzsoljuk a zsírral meg az élesztővel, megsózzuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy kicsit keményebb, jól gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát kidolgozzuk, egy órát állni hagyjuk. Ezután kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, keskeny csíkokra vágjuk, majd a csíkokat vékony rudacskákká sodorjuk. A chilit apróra vagdossuk, összekeverjük a mákkal. A ropikat kenőtollal bevizezzük, és meghempergetjük a mákos-chilis keverékben. A rudakat tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.

A csípős ropi különleges ízharmóniát alkot a selymesen krémes padlizsánlevessel


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A padlizsánkrémleves mákos-chilis ropival elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook