Padlizsánkrémleves mákos-chilis ropival recept
A Padlizsánkrémleves mákos-chilis ropival hozzávalói:2 db padlizsán,
2 dl tejszín,
5 dkg finomliszt,
só,
őrölt fehérbors,
15 dkg vaj.
Mákos-chilis ropi:
3 dkg egész mák.
3 db chili paprika,
10 dkg finomliszt,
2 dkg zsír,
1 dkg élesztő,
só.
A Padlizsánkrémleves mákos-chilis ropival elkészítési módja:
A padlizsánt meghámozzuk, kockákra vágjuk, és a vajon megpirítjuk. Megszórjuk liszttel, jól elkeverjük, és felengedjük kb. 1 liter vízzel meg a tejszínnel. Sóval, borssal ízesítjük, majd amikor a padlizsán megpuhult, a levest botmixerrel pürésítjük. A ropihoz a lisztet elmorzsoljuk a zsírral meg az élesztővel, megsózzuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy kicsit keményebb, jól gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát kidolgozzuk, egy órát állni hagyjuk. Ezután kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, keskeny csíkokra vágjuk, majd a csíkokat vékony rudacskákká sodorjuk. A chilit apróra vagdossuk, összekeverjük a mákkal. A ropikat kenőtollal bevizezzük, és meghempergetjük a mákos-chilis keverékben. A rudakat tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.
A csípős ropi különleges ízharmóniát alkot a selymesen krémes padlizsánlevessel
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. júl. 26. 10:20
A padlizsánkrémleves mákos-chilis ropival elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.