Fokhagymakrémlevesem recept
A Fokhagymakrémlevesem hozzávalói:3-4 ek vaj
2 ek finomliszt
3 nagy fej fokhagyma
5 dl főzőtejszín
2-3 l csontleves (lehet tyúkhúsleves is leveskockából)
só
fehérbors
pici reszelt szerecsendió
A Fokhagymakrémlevesem elkészítési módja:
Vajon az összezúzott fokhagymát megfuttatjuk (nem szabad barnítani), rászórjuk a lisztet, majd fölöntjük a csontlevessel. Fűszerezzük borssal, sóval ízlés szerint, majd kisebb lángon főzzük kb fél óráig. Fölöntjük tejszínnel, összefőzzük még kb 10 percet, és botmixerrel elkeverjük. A cipók tetejét levágjuk, kibelezzük úgy, hogy a belsejében maradjon kb 1,5-2 cm vastagság és belemerjük a levest.
Legkedvencebb levesünk :P
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: valvas, 2010. jan. 6. 14:32
A fokhagymakrémlevesem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.