Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Burgonyaleves sült fokhagymával recept

Burgonyaleves sült fokhagymával recept

Elkészítési idő 40 perc

Kalória 115 kcal

A Burgonyaleves sült fokhagymával hozzávalói:
2 fej fokhagyma
1 vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 mokkáskanál köménymag
őrölt bors
pirospaprika

4 közepes burgonya
koriander


A Burgonyaleves sült fokhagymával elkészítési módja:
A fokhagymákat gerezdjeire szedjük, de nem hámozzuk meg, majd egy tepsire szórjuk. 190°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük. Közben a megtisztított apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, a köményt rászórjuk és megpattogtatjuk. Borssal, pirospaprikával fűszerezzük, megsózzuk, és a megtisztított kockára vágott burgonyát beletesszük. 1-2 percig pirítjuk, majd 1,5l vízzel felengedjük és puhára főzzük. A fokhagymagerezdeket lehéjazzuk és a levesbe dobáljuk. Forrón, durvára tört koriandermagokkal megszórva tálaljuk.

Kitűnő gyógyleves megfázás-nátha esetén.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A burgonyaleves sült fokhagymával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook