Burgonyaleves sült fokhagymával recept
40 perc
115 kcal
2 fej fokhagyma
1 vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 mokkáskanál köménymag
őrölt bors
pirospaprika
só
4 közepes burgonya
koriander
A Burgonyaleves sült fokhagymával elkészítési módja:
A fokhagymákat gerezdjeire szedjük, de nem hámozzuk meg, majd egy tepsire szórjuk. 190°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük. Közben a megtisztított apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, a köményt rászórjuk és megpattogtatjuk. Borssal, pirospaprikával fűszerezzük, megsózzuk, és a megtisztított kockára vágott burgonyát beletesszük. 1-2 percig pirítjuk, majd 1,5l vízzel felengedjük és puhára főzzük. A fokhagymagerezdeket lehéjazzuk és a levesbe dobáljuk. Forrón, durvára tört koriandermagokkal megszórva tálaljuk.
Kitűnő gyógyleves megfázás-nátha esetén.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Ancika, 2010. jan. 4. 13:22
A burgonyaleves sült fokhagymával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.