Fűszeres oldalas sült hagymával és sült almával recept
A Fűszeres oldalas sült hagymával és sült almával hozzávalói:4 személyre:
1 csík sertésoldalas (kb. 80 dkg)
3 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt köménymag
1 mokkáskanál szárított majoránna
1 evőkanál paprikakrém
3 evőkanál olaj
2 nagy fej vöröshagyma
4 alma
A Fűszeres oldalas sült hagymával és sült almával elkészítési módja:
A húst megmossuk, leszárítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Összekeverjük a fűszereket a paprikakrémmel, borssal és a fokhagymával. Jól bedörzsöljük vele a húst mindenhol. Tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olajjal, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben kb. 1,5 órát sütjük. Közben gyakran locsolgatjuk, ha kell, pótoljuk a vizet. Ha az oldalas már puha (megfordul benne a csont), a megtisztított hagymát és almát cikkekre vágjuk, természetesen az alma magházát eltávolítjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) melegítjük, a hagymát és az almát a hús mellé tesszük, és még 5-10 percen át sütjük, hogy az alma is átsüljön. Amikor kész, kivesszük, és az oldalast a szaftjával, a sült hagymákkal és a sült almákkal tálaljuk.
Köretként hagymás tört krumplit adtam hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: rmarcsi, 2009. jan. 9. 11:39
A fűszeres oldalas sült hagymával és sült almával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.