Fokhagymás oldalas sült almával recept
A Fokhagymás oldalas sült almával hozzávalói:1 nagyobb sertésoldalas (kb. 1 kg),
3 gerezd fokhagyma,
1 csipetnyi őrölt köménymag,
1 mokkáskanál szárított majoránna,
1 evőkanál paprikakrém,
3 evőkanál olaj,
2 nagy fej vöröshagyma,
4 alma,
só,
bors
A Fokhagymás oldalas sült almával elkészítési módja:
A húst megmossuk, leszárítjuk, a fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütőben 2. fokozat) előmelegítjük. A paprikakrémbe belekeverjük a fűszereket, a fokhagymát, sóval és borssal ízesítjük. A húst mindenhol jól bedörzsöljük vele. Tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olajjal, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben kb. 1,5-2 órát sütjük. Ha az oldalas már puha, a megtisztított hagymát és a héjas almát cikkekre vágjuk, az alma magházát eltávolítjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) melegítjük, a hagymát és az almát a hús mellé tesszük, és még 5-10 percen át sütjük, hogy az alma is átsüljön. Amikor elkészült, kivesszük, majd az oldalast a bordacsontok mellett feldaraboljuk, és a szaftjával, a sült hagymákkal és almákkal tálaljuk.
Az oldalas akkor finom, ha annyira megpuhul, hogy szinte leválik a csontról. Érdemes mérsékelt hőfokon minél hosszabb ideig sütni. Közben gyakran locsolgathatjuk a saját levével. Ha nagyon elfőtt volna, kevés forró vizet csorgassunk a tepsibe, de nagyon óvatosan, nehogy sisteregve ránk fröccsenjen.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jan. 28. 07:52
A fokhagymás oldalas sült almával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.