Tejfölös szőlőtorta recept
A Tejfölös szőlőtorta hozzávalói:25 dkg liszt,
10 dkg cukor,
5 tojás,
15 dkg vaj,
2 zacskó vaníliás cukor,
50 dkg fehér szőlő,
20 dkg kék szőlő,
20 dkg marcipánmassza,
2,5 dl tejföl,
késhegynyi sütőpor,
1 zacskó vanília ízű pudingpor,
5 dkg darált mandula,
csipetnyi só,
liszt a nyújtáshoz,
porcukor a tetejére,
margarin a forma kikenéséhez
A Tejfölös szőlőtorta elkészítési módja:
A lisztet átszitáljuk, és a cukorral, a sóval, a sütőporral, 1 tojással és a darabokra vágott vajjal sima tésztát gyúrunk. Folpackba tekerjük, és hideg helyen fél óráig pihentetjük. A marcipánt lereszeljük, és egyenként összedolgozzuk 4 tojással, a vaníliás cukorral, a tejföllel és a vaníliás pudingporral. A hidegről elővett tésztát lisztezett gyúródeszkán 32 centi átmérőjű kerek lappá nyújtjuk. Egy gyümölcstorta formát margarinnal vastagon kikenünk, és a tésztát a formába igazítjuk, hogy az oldalsó falait is befedje. Az alját villával megszurkáljuk, darált mandulával megszórjuk, és a szőlőszemeket egyenletesen elosztjuk rajta. A tetejét befedjük a marcipános keverékkel, és 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd deszkára borítjuk, cikkekre vágjuk, és a tetejére porcukrot szitálva kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jan. 26. 07:19
A tejfölös szőlőtorta elkészítési módja és hozzávalói.