Svéd almatorta recept
A Svéd almatorta hozzávalói:A piskótához:
3 tojás,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
7,5 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor
A töltelékhez:
1 kg savanykás alma,
3 evőkanál citromlé,
12,5 dkg cukor,
1 csomag vaníliaízű pudingpor (főzni való, 5 dl tejhez),
15 dkg vaj,
4 zselatinlap
A tetejére:
4 dl tejszín,
2 csomag vaníliás cukor,
4 evőkanál csokoládéreszelék,
sütőpapír a formához
A Svéd almatorta elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet elvegyítjük. A tésztát a formába öntjük és a sütőben 200 fokon 25 percig sütjük. Hűlni hagyjuk. Meghámozzuk az almát, durvára lereszeljük és azonnal elkeverjük a citromlével és a cukorral. A pudingport 1,2 dl vízzel elkeverjük egy lábosban. Hozzáadjuk az almát és a vajat, keveset forraljuk, és kicsit hűlni hagyjuk. A zselatint 5 percre beáztatjuk, kinyomkodjuk, és a meleg almás pudingmasszához keverjük. Jól kihűtjük. Amint az almás pudingmassza kocsonyásodni kezd, egyenletesen elkenjük a tortalapon, és 2 órára hűtőbe tesszük. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral habbá verjük, és rásimítjuk az almára. Megszórjuk csokoládéreszelékkel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jan. 24. 07:12
A svéd almatorta elkészítési módja és hozzávalói.