Mandulás sült sajt ribizlipürével recept
A Mandulás sült sajt ribizlipürével hozzávalói:4 doboz camembert sajt,
1 tojás,
3 evőkanál tej,
1 evőkanál liszt,
10 dkg zsemlemorzsa,
10 dkg mandulaforgács,
olaj a sütéshez;
a ribizlipüréhez:
40 dkg ribizli,
1 dl rosé bor,
4 dkg cukor,
3 bazsalikomlevél
A Mandulás sült sajt ribizlipürével elkészítési módja:
A ribizlit megmossuk, és villa segítségével leszemezzük. A ribizli felét a borral, a cukorral és a bazsalikomlevelekkel 2 dl vízben 15 percig főzzük, majd átpasszírozzuk. Az átpasszírozott pürét visszatesszük főni, beleszórjuk a megmaradt ribizliszemeket, egyet forralunk rajta, és félretesszük. A tojást felverjük, hozzáöntjük a tejet. A sajtokat szeletekre vágjuk, megforgatjuk lisztben, tejjel felvert tojásban, zsemlemorzsában, majd újból visszatesszük a tojásba. Végül mandulaforgácsba hempergetjük, óvatosan rányomkodjuk, és 10 percre hűtőszekrénybe tesszük. Az olajat felhevítjük, és a sajtok mindkét oldalt pirosra sütjük. Amikor kész, papírtörlőre tesszük, hogy felitassuk róla a fölösleges zsiradékot. A rántott sajtszeleteket tányérra tesszük, forró ribizlipürével, és tetszés szerint készített friss salátával, párolt rizzsel vagy burgonyapürével kínáljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jan. 20. 10:36
A mandulás sült sajt ribizlipürével elkészítési módja és hozzávalói.