Mustáros apróhús recept
A Mustáros apróhús hozzávalói:1 kg orja (húsosan hagyott gerinccsont),
1 fej vöröshagyma,
1 csomag leveszöldség,
1 db erőleveskocka,
1 evőkanál liszt,
2 evőkanál olaj,
1 dl tejföl,
15 dkg rizs,
1 evőkanál mustár,
1 csokor petrezselyem,
só
A Mustáros apróhús elkészítési módja:
Az orjacsontot a megtisztított és feldarabolt zöldségekkel együtt nagy fazékban feltesszük főni, sózzuk, és 40 perc alatt finom levest főzünk belőle. Levesbetétnek cérnametéltet vagy bármilyen levestésztát főzünk hozzá. Az orját kivesszük a levesből, és lefejtjük róla a húst. Nagy lábasban olajat forrósítunk, és a hús minden oldalát átsütjük benne. Hozzáadjuk a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, és együtt megpirítjuk. Felöntjük 2 dl levessel, beletesszük az erőleveskockát is. Lefedve, kis lángon, 15 percig főzzük. A lisztet egy kevés levessel simára keverjük egy kis-lábasban, hogy ne legyen csomós, hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, és a húshoz adjuk. Egyszer megrotyogtatjuk. A rizst kevés felhevített olajon megpirítjuk, megsózzuk, és felöntjük 3 dl vízzel, majd lefedjük, és lassú tűzön puhára főzzük. Közben nem kevergetjük. Egy adag rizst tálra teszünk, körbelocsoljuk a mártással, és mellérakjuk az apró-húst. Savanyúságnak csemege uborkát, ecetes paprikát, vagy káposztával töltött paprikát kínálunk hozzá.
Az orja főleg a disznótoros ebédek tartozéka, kitűnő, ízletes különlegesség.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jan. 17. 09:37
A mustáros apróhús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.