Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Mustáros apróhús recept

Mustáros apróhús recept

A Mustáros apróhús hozzávalói:
1 kg orja (húsosan hagyott gerinccsont),
1 fej vöröshagyma,
1 csomag leveszöldség,
1 db erőleveskocka,
1 evőkanál liszt,
2 evőkanál olaj,
1 dl tejföl,
15 dkg rizs,
1 evőkanál mustár,
1 csokor petrezselyem,



A Mustáros apróhús elkészítési módja:
Az orjacsontot a megtisztított és feldarabolt zöldségekkel együtt nagy fazékban feltesszük főni, sózzuk, és 40 perc alatt finom levest főzünk belőle. Levesbetétnek cérnametéltet vagy bármilyen levestésztát főzünk hozzá. Az orját kivesszük a levesből, és lefejtjük róla a húst. Nagy lábasban olajat forrósítunk, és a hús minden oldalát átsütjük benne. Hozzáadjuk a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, és együtt megpirítjuk. Felöntjük 2 dl levessel, beletesszük az erőleveskockát is. Lefedve, kis lángon, 15 percig főzzük. A lisztet egy kevés levessel simára keverjük egy kis-lábasban, hogy ne legyen csomós, hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, és a húshoz adjuk. Egyszer megrotyogtatjuk. A rizst kevés felhevített olajon megpirítjuk, megsózzuk, és felöntjük 3 dl vízzel, majd lefedjük, és lassú tűzön puhára főzzük. Közben nem kevergetjük. Egy adag rizst tálra teszünk, körbelocsoljuk a mártással, és mellérakjuk az apró-húst. Savanyúságnak csemege uborkát, ecetes paprikát, vagy káposztával töltött paprikát kínálunk hozzá.

Az orja főleg a disznótoros ebédek tartozéka, kitűnő, ízletes különlegesség.


Kategória: Egytálételek receptjei


A mustáros apróhús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook