Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokis mentás jégtorta recept

Csokis mentás jégtorta recept

A Csokis mentás jégtorta hozzávalói:
5 evőkanál cukor,
4 evőkanál vaj,
2 tojás,
12 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
csipetnyi só;

a jégkrémhez:

10 dkg marcipánmassza,
8 dkg mentás csokoládélap,
2,5 dl tejföl,
2 tojássárgája,
1 evőkanál fehér rum,
10 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 teáskanál kakaó,
1 evőkanál fehér rum,
10 dkg étcsokoládé


A Csokis mentás jégtorta elkészítési módja:
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojással, teszünk bele csipetnyi sót, majd hozzákeverjük a sütőporral elvegyített lisztet. A masszát kizsírozott 28 centi átmérőjű tortaformába öntjük, és 20 perc alatt megsütjük. A formából kivéve rácsra tesszük, és megvárjuk, amíg kihűl. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a jégkrémet. A tejfölt elkeverjük 4 evőkanál porcukorral, vaníliás cukorral és kakaóval. Beletesszük a tojássárgáját és az apró darabokra tört mentás csokit. A masszát a fagyasztóba tesszük, és 3-4 óráig fagyasztjuk. Közben többször átkeverjük. Ha van fagylaltgépünk, a segítségével 15 perc alatt elkészíthetjük a jégkrémet. A piskótát középen vízszintesen félbevágjuk, és meglocsoljuk rummal. A marcipánmasszát összegyúrjuk a maradék porcukorral, kinyújtjuk, és betakarjuk vele a piskótát. A fagyott krémet, szobahőmérsékleten hagyjuk egy picit felengedni, majd a marcipánra simítjuk. Őszibarackcsíkokkal díszítjük.

Ha nincs időnk sütni, ezt a tortát készen vett tortalapból is könnyen elkészíthetjük.

Elkészítési idő:

45 perc + 4 óra hűtés


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis mentás jégtorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook