Gyros pitében /nem pitában!/ recept
A Gyros pitében /nem pitában!/ hozzávalói:gyros:
40-50dkg csirke mell
kevés olaj vagy vaj
füszerek:
oregánó
bors
kömény
babér/morzsolva/
majoranna
kakukkfű
rozmaring
fokhagyma
só
tésztához:
50dkg liszt
2,5 dl.langyos viz
2 dkg élesztő
2 kanál olaj
só
oregánó
+
1p.tejfől
1p.joghurt
1-2gerezd fokhagyma/izlés szerint/
kapor
+
2-3db hagyma karikára vágva/mennyiség,izléstől függ/
A Gyros pitében /nem pitában!/ elkészítési módja:
a csirkemell csikokat ki kell sütni kis olajban vagy vajon.utána fűszerezni, ami ebből áll: oregánó, bors, kömény, babér(morzsolva)majoranna, kakukkfű, rozmaring, fokhagyma, só tésztához: kelt tésztát gyurunk, és két részre osztjuk. tepsibe alulra tészta kerül, rá a fűszeres hús, erre hagyma karikák, majd fokhagymás tejfölös, kapros joghurt. majd befedni a maradék tésztával. meg kell kenni tojással és mint a pitét kisütni.
sütés után kockára vágni és vagy magában vagy bár milyen öntettel, salátával nagyon finom!lehet fagyasztani is, ha marad belőle, de nálunk mindig elfogy. hidegen-melegen is isteni!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: agnesss0129, 2011. jan. 13. 15:21
A gyros pitében /nem pitában!/ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.