Sült csirkecomb illatos cukkini karikákkal, sajtmártással (update1) recept

4db csirkecomb
50 dkg cukkini
10dkg margarin
10dkg norbi liszt
0,5l tej
könnyű sajt (Óvári, Anikó)
vöröshagyma, paradicsom, paprika,só, bors, majoranna, oregano, bazsalikom, olíva olaj
A Sült csirkecomb illatos cukkini karikákkal, sajtmártással (update1) elkészítési módja:
A csirkecombot megtisztítjuk, borssal, sóval, majorannával alaposan bedörzsölve kevés olíva olajjal sütőbe tesszük. Vöröshagymával, fokhagymával, friss paradicsommal és zöldpaprikával körberakjuk, így gondoskodva a comb végső ízvarázsáról. Közben elkészítjük a könnyű sajtmártást, melyhez felhevített margarinba kevert n. lisztet adagolunk, forralt tejjel felengedjük. Kézi vagy gépi habverővel simára keverjük, miközben a könnyű nem zsíros reszeltsajtot hozzáadagoljuk. Őrölt szerecsendióval, sóval, fehér borssal ízesítjük. Utolsó fázisként a megmosott friss cukkinik végeit levágjuk, majd kb 1 cm-es karikákra szeleteljük. Illatos fűszerekkel – oregáno, bazsalikom, kakukkfű – bedörszőlve negyedórát érni hagyjuk, majd a csirke elkészülte után a forró sütőben olívaolajon átsütjük. Tálaláskor a csirkecomb „nyelét” alufóliába vagy elegánsabban díszesen vágott szalvétába tekerjük.
Update 1!
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: Manon, 2006. jún. 21. 10:08
A sült csirkecomb illatos cukkini karikákkal, sajtmártással (update1) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.