Fűszervajas hátszín fokhagymás gyümölccsel recept
A Fűszervajas hátszín fokhagymás gyümölccsel hozzávalói:80 dkg hátszín,
só,
őrölt bors,
1 evőkanál mustár,
1 evőkanál olaj; a körethez:
30 dkg piros, és zöld alma,
20 dkg körte,
20 dkg vegyes aszalt gyümölcs,
2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál méz.
a fűszervajhoz:
10 dkg vaj,
1 evőkanál ketchup,
1 teáskanál mustár,
1 evőkanál vágott zöldhagyma,
1 csipet őrölt gyömbér
A Fűszervajas hátszín fokhagymás gyümölccsel elkészítési módja:
A húst megmossuk, leszárítjuk, a vastagabb inas részt eltávolítjuk, és négy egyenlő szeletre vágjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, megkenjük a mustárral, az olajjal. Hűtőben 2-3 órát pácoljuk, de egész éjszakára is hűtőbe tehetjük. A körtét megtisztítjuk, majd a héjas almával együtt megmossuk, feldaraboljuk, és eltávolítjuk a magjaikat. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A mézet óvatosan karamellizáljuk, rátesszük a fokhagymát, majd az almákat, a körtét és az aszalt gyümölcsöket. Összeforgatjuk, és pár percig összepirítjuk. Amikor még roppanósak, levesszük a tűzről. A húst a megolajozott rostélyon (vagy serpenyőben) ízlés szerint (kevésbé vagy teljesen) megsütjük. Tálaláskor tányérra halmozzuk a gyümölcsöket, rájuk fektetjük a húst, és a tetejére tesszük a fűszervaj rózsát.
A fűszervajat előre is elkészíthetjük. A vajat nagyon habosra keverjük, beletesszük a többi hozzávalót, és jól összedolgozzuk. Nyomózsákba töltjük, egy tányérra vajrózsákat nyomunk belőle, és hűtőben megdermesztjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jan. 12. 09:03
A fűszervajas hátszín fokhagymás gyümölccsel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.