Tengeri hal vöröslencsével recept


* 80 dkg fagyasztott tengeri halfilé
* 40 dkg száraz vöröslencse
* 1 fej vöröshagyma
* fokhagyma
* olívaolaj
* só
* ételízesítő
A Tengeri hal vöröslencsével elkészítési módja:
A hagymát a fokhagymával megpárolom az olajon, majd beleteszem az apróra vágott halat. Én mindig fagyasztott halat veszek, és mivel előre sosem tudom, hogy mit fogok főzni, kiengedni sincs időm, így csak a mikróban szoktam félig kiolvasztani. Így gyorsabb, és felvágni is könnyebb. :) Megszórom az ételízesítővel, és ha kell, még utána sózok, mert nem baj, ha kicsit túl van fűszerezve, a lencse majd sokat felvesz az ízéből. A hal sok vizet fog engedni, ebben főzögetem lefedve. Eközben a lencsét felteszem főni sós vízben, 8-10 perc alatt megpuhul, ezalatt a hal is majdnem jó. Amikor az is megpuhult, leveszem a fedőt, és nagyobb lángon elfőzöm a levét addig, míg szinte már odakap (különben nagyon szottyos lesz az étel). Ha ez is megvan, összekeverem a leszűrt lencsével, és már tálalható is. Friss salátával (cukros-ecetes) nagyon finom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: f7141c40d0, 2011. jan. 12. 08:18
A tengeri hal vöröslencsével elkészítési módja és hozzávalói.