Francia tepsis krumpli recept
A Francia tepsis krumpli hozzávalói:2 kg krumpli
1 kg vöröshagyma
50 dkg gomba
50 dkg darabolt bacon
50 dkg sajt (legalább 3 féle)
só
bors (frissen őrölt)
rozmaring
kakukkfű
majoránna (morzsolt)
A Francia tepsis krumpli elkészítési módja:
A bacont egy nagyobb serpenyőben forgatjuk meg kissé, hogy zsírt eresszen, majd szedjük ki egy tálba. Ebben a zsírban dinszteljük meg a 2-3 mm vastag karikákra vágott hagymát. Vegyünk elő egy mély tepsit, és rétegeljük rá a hozzávalókat a következő sorrendben (alulról felfelé haladva): - bacon fele - krumpli 1/3-a, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva - só, bors - gomba fele, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva - hagyma fele - rozmaring, kakukkfű és majoránna mozsárban morzsoltan - krumpli 1/3-a, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva - só, bors - gomba fele, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva - hagyma fele - rozmaring, kakukkfű és majoránna mozsárban - maradék krumpli, 2-3 mm-es vastagságú karikákra vágva - só, bors Fedjük le alufóliával, majd tegyük 160-180 fokos sütőbe. Ellenőrizzük egy villával a krumpli puhaságát, ha jó, vegyük le az alufóliát, szórjuk meg a reszelt sajtokkal, a sajtok tetejére szórjunk rá egy adagnyit a morzsolt rozmaring, kakukkfű, majoránna trióból. Tegyük vissza a sütőbe, majd süssük addig, amíg a sajt megpirul. Tejföllel tálaljuk. Készíthetünk vegetáriánus verziót is, ekkor a bacont hagyjuk ki, de a sajt fele füstölt legyen! receptet: Vzsiros
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2011. jan. 19. 11:56
A francia tepsis krumpli elkészítési módja és hozzávalói.