Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Szalonnás-tejfölös krumplileves recept

Szalonnás-tejfölös krumplileves recept

A Szalonnás-tejfölös krumplileves hozzávalói:
1 kg krumpli
2 evőkanál liszt
1 evőkanál zsír (füstölt szalonna kisült zsírja)
kevés olaj
2 db babérlevél
3 db füstölt hús kocka
esetleg só
3 kávéskanál pirospaprika
kevés őrölt chilipaprika
Valamint:
10-15 dkg kolozsvári füstölt szalonna
3-4 evőkanál tejföl


A Szalonnás-tejfölös krumplileves elkészítési módja:
A krumplit megtisztítom, kockára vágom, vízben a babérlevelekkel, füstölt hús kockával, ételízesítővel felteszem főni. A szalonnát felkockázom, mikróban kicsit megpirítom, félreteszem. Rántás csinálok a zsírból, az olajból és a lisztből. A félig megfőtt levesből a babérlevelet kiveszem /ha sokáig fő, keserű ízt ad/. A kissé kihűlt rántásba 2 kanál tejfölt teszek, kevés vízzel simára keverem. Felengedem a leves forró levével, majd beleöntöm a levesbe, és pár percig együtt főzőm. Tálalásnál a tetejére mindenki ízlésének megfelelően tesz még tejfelt és pirított szalonnát.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A szalonnás-tejfölös krumplileves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook