Szalonnás-tejfölös krumplileves recept
A Szalonnás-tejfölös krumplileves hozzávalói:1 kg krumpli
2 evőkanál liszt
1 evőkanál zsír (füstölt szalonna kisült zsírja)
kevés olaj
2 db babérlevél
3 db füstölt hús kocka
esetleg só
3 kávéskanál pirospaprika
kevés őrölt chilipaprika
Valamint:
10-15 dkg kolozsvári füstölt szalonna
3-4 evőkanál tejföl
A Szalonnás-tejfölös krumplileves elkészítési módja:
A krumplit megtisztítom, kockára vágom, vízben a babérlevelekkel, füstölt hús kockával, ételízesítővel felteszem főni. A szalonnát felkockázom, mikróban kicsit megpirítom, félreteszem. Rántás csinálok a zsírból, az olajból és a lisztből. A félig megfőtt levesből a babérlevelet kiveszem /ha sokáig fő, keserű ízt ad/. A kissé kihűlt rántásba 2 kanál tejfölt teszek, kevés vízzel simára keverem. Felengedem a leves forró levével, majd beleöntöm a levesbe, és pár percig együtt főzőm. Tálalásnál a tetejére mindenki ízlésének megfelelően tesz még tejfelt és pirított szalonnát.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2011. jan. 12. 14:05
A szalonnás-tejfölös krumplileves elkészítési módja és hozzávalói.