Az én betyárgulyásom recept
150 perc
Az én betyárgulyásom hozzávalói:
1/2 kg marhacomb
1 szál füstölt kolbász
20 dkg bacon szalonna
1 pohár tejföl
4-5db gomba
3 szem krumpli
1 nagy fej hagyma
só, bors, pirospaprika
1 tojás
2 evőkanál vaj
liszt, amennyit a vaj felvesz
Az én betyárgulyásom elkészítési módja:
A hagymát megpárolom, bele teszem a bacon szalonnát, ha már sül bele mehet a kockára vágott marhacomb és a felszeletelt kolbász. Kicsit pirítom együtt, majd megszórom pirospaprikával és felengedem vízzel. A gombát apróra vágom és azt is bele dobom a levesbe. Óvatosan sózom és borsozom, mert az alapanyagok már tartalmaznak bőven fűszert. Félidőben a felaprított burgonyát is bele dobom. Ha a marhahús már jó puha, beleszaggatom a galuskát. (a tojást a puha vajjal összekeverem sózom és annyi lisztet adok hozzá, hogy lágymasszát kapjak.)
Aki szereti, a tejföllel és kevés liszttel habarást készíthet, ez sűríti a levest. Összerottyantom az egészet és tálalom.De a tejfölt lehet tálalásnál is mellé adni. Nagyon finom, gazdag leves. Nálunk a család kedvence.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: angyal63, 2008. máj. 10. 16:39
Az én betyárgulyásom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.