Nápolyi burgonyaleves recept
A Nápolyi burgonyaleves hozzávalói:60 dkg burgonya,
20 dkg levestészta,
5 dkg füstölt szalonna,
1/2 fej vöröshagyma,
1 db sárgarépa,
zeller,
petrezselyemzöld (friss, aprított),
3 evőkanál olaj,
2-3 db paradicsom (lucullus),
húsleveslé,
parmezán sajt,
só,
feketebors (őrölt).
A Nápolyi burgonyaleves elkészítési módja:
Vágd finomra a szalonnát, a hagymát, a zellert, a répát és a petrezsenymet és párold meg az olajon, lassú tűzön. Hámozd meg és szeleteld vékonyra a burgonyát, húzd le a paradicsom héját és törd át. Add a zöldségekhez a burgonyát és a paradicsomot, sózd és borsozd meg és párold lassú tűzön 30 percig. Engedd fel másfél liter húsleveslével. Mikor forr, szórd bele a tésztát és főzd puhára. Pihentesd tálalás előtt néhány percig.
Kínálj mellé reszeltsajtot, száraz fehérbort.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. máj. 9. 21:30
A nápolyi burgonyaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.