Milánói rizses kelkáposztaleves recept

45 dkg kelkáposzta,
2 liter húsleveslé (forró),
3 dkg húsos szalonna,
1 fej vöröshagyma,
20 dkg rízs,
2 evőkanál parmezán sajt,
só,
feketebors (őrölt).
A Milánói rizses kelkáposztaleves elkészítési módja:
Tisztítsd meg a kelkáposztát és szeleteld nagyon vákonyra. Vágd finomra a hagymát és kockázd fel a szalonnát és pirítsd meg. Öntsd hozzá a húslevest, dobd bele a kelkáposztát, sózd és borsozd meg, mérsékelt tűzön főzd másfél órát. Add hozzá a rízst és főzd puhára. Keverd bele a reszelt parmezánt és húzd le a tűzről. Hagyd állni pár percig, majd tálald. Adhatsz hozzá kockákra vágott kolbászt is.
Kínálj hozzá száraz, élénk, világos rozébort.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. máj. 6. 16:25
A milánói rizses kelkáposztaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.