Cseresznyés parfé, tejszínnel recept
A Cseresznyés parfé, tejszínnel hozzávalói:1,5 bögre főtt rizs,
1 evőkanál vaj,
1,5 bögre tej,
fél bögre cukor,
1 közepes cseresznyekonzerv,
1 csomag zselé.
A Cseresznyés parfé, tejszínnel elkészítési módja:
Tegyük a rizst egy lábasba a vajjal, a tejjel és a cukorral, kavargatva lassan főzzük, míg krémes nem lesz. Amikor kész, hűtsük le. Készítsünk a porból és a cseresznye levéből zselét. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy körülbelül 1,5 bögrényi folyadékot kapjunk. Mielőtt megdermedne, tegyük bele a cseresznyéket, az egészet tegyük a fagyasztóba, és hűtsük le. Tálaláskor váltakozva adagoljunk rizses krém, illetve zselés rétegeket parfés poharakba. Tejszínnel díszítsük!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. máj. 5. 16:41
A cseresznyés parfé, tejszínnel elkészítési módja és hozzávalói.