Chilis rizsgolyók recept
A Chilis rizsgolyók hozzávalói:1 evőkanál olívaolaj,
1 fej hagyma,
1,5 bögre rizs,
fél-fél kávéskanál őrölt kurkuma és chilipor,
3 bögre csirke erőleves,
őrölt fekete bors,
3 szál újhagyma,
1,5 dkg vaj,
3 evőkanál reszelt sajt,
2 tojás,
12,5 dkg mozzarella sajt,
10 dkg zsemlemorzsa,
olaj a sütéshez.
A Chilis rizsgolyók elkészítési módja:
Forró olajban fonnyasszuk 2-3 percig a finomra vágott hagymát. Keverjük bele a rizst és a kurkumát, kavargassuk még 1-2 percig. Öntsünk hozzá 3/4 bögre erőlevest, és forraljuk fel. Gyakran kevergetve főzzük, amíg a víz majdnem elpárolog. Adjuk hozzá a chiliport, a fekete borsot és a maradék erőlevest, majd lassan főzzük 15 percig, amíg a víz elpárolog. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a finomra vágott újhagymát, a vajat és a sajtot. Keverjük hozzá a felvert tojásokat, és osszuk 16 adagra. Egy-egy kocka mozzarella sajtot nedves kézzel nyomjunk az adagok közepébe, majd formáljunk labdákat. Forgassuk zsemlemorzsába a gombócokat, rakjuk fóliával kibélelt tányérra és tegye a hűtőbe 30 percre, majd forró olajban egyszerre 4-5 rizslabdácskát süssünk aranybarnára. Azonnal tálaljuk!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. máj. 3. 17:19
A chilis rizsgolyók elkészítési módja és hozzávalói.