Aszaltszilva-krémleves recept
Az Aszaltszilva-krémleves hozzávalói:10 dkg aszaltszilva (magvalt),
2 db alma (savanykás),
4 dkg dióbél (fél),
1 db citrom,
2 dl tejszín,
4 dl almalé,
2 dl fehérbor (édes),
2 evőkanál búzaliszt (finom),
4 evőkanál cukor,
ízlés szerint citromfu (levél),
1 csipet fahéj (őrölt),
0.5 rúd vaníliarúd.
Az Aszaltszilva-krémleves elkészítési módja:
Áztasd be az almalébe az aszaltszilvákat, min.30 percig. Add hozzá a cukrot,a vaníliát és a fahéjat. Öntsd bele a bort, forrald fel. Turmixold le a levest. Tedd vissza a tűzre. Keverd simára a tejszínt a liszttel, sűrítsd be vele a levest. Vedd le a tűzről, ízesítsd citromlével, citromfűvel. Tisztítsd meg és szeleteld vékonyra az almát. Add a leveshez a dióbelet és az almát. Hűtsd be. Tálald hidegen.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. máj. 1. 15:31
Az aszaltszilva-krémleves elkészítési módja és hozzávalói.