Tyúkhúsleves tojásos-citromos mártással recept
A Tyúkhúsleves tojásos-citromos mártással hozzávalói:1 egész tyúk,
1 fej vöröshagyma,
1 szál sárgarépa,
1 db babérlevél (egész),
só,
12.5 dkg rízs (hosszúszemű),
2 egész tojás,
5 evőkanál citromlé,
2 evőkanál petrezselyemzöld (friss, aprított).
A Tyúkhúsleves tojásos-citromos mártással elkészítési módja:
Tisztítsd és mosd meg a tyúkot. Tisztítsd meg a hagymát és a sárgarépát. Tedd az összetevőket, a tojás és a citromlé kivételével, egy nagy lábosba, öntsd fel vízzel. Fedd le és főzd két órán át, közben a habot többször szedd le a tetejéről. Vedd ki a tyúkot, bőrözd le, vedd ki a csontját és darabold fel. Szűrd le a levest, forrald fel. Tedd a levesbe a rízst, főzd kb. 20 percig. Tedd vissza a húst, forrald fel a levest. Keverd ki a tojásokat a citromlével, dolgozd simára néhány evőkanál levessel. Vedd le a levest a tűzről és keverd bele a tojásos-citromos mártást. Szórd meg petrezselyemmel és forrón tálald.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. ápr. 30. 20:34
A tyúkhúsleves tojásos-citromos mártással elkészítési módja és hozzávalói.