Fagyival nyakon öntött ananász recept
A Fagyival nyakon öntött ananász hozzávalói:1 gránátalma,
2 bébiananász,
2 dkg vaj,
3 tk barnacukor,
1/2 teáskanál vaníliás cukor,
1/2 narancs,
2 evőkanál rum ,
15 dkg vanília fagylalt,
1 dkg aprított pisztácia.
A Fagyival nyakon öntött ananász elkészítési módja:
A gránátalmát, úgy, mint a narancsot, meghámozzuk, a fehér részét eltávolítjuk, majd feldaraboljuk. A piros gyümölcsmagot tegyük félre egy kis edénybe. Hámozzuk meg a bébiananászt, vágjuk nagyobb darabokra, és a középső, kemény részét távolítsük el. Erre a célra leginkább egy almamagozó felel meg. A vajat forrósítsük fel, és tegyük rá az ananászdarabokat. Szórjuk meg a barna- és a vaníliás cukorral, kb. 4 perc alatt, többszöri forgatás mellett karamellizáljuk. Ne felejtsük el a gázt alacsony hőfokra tekerni! Közben felezzük meg a narancsot, facsarjuk ki. A narancslevet a rummal együtt tegyük egy edénybe, forraljuk fel, és sűrítsük be. Az ananászt tegyük a tányérra, öntözzük meg a rumos-narancsos öntettel, szórjuk meg a gránátalma félre tett magjával. Szolgáljunk fel mellé vanília fagylaltot pisztácia darabokkal.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. ápr. 28. 09:12
A fagyival nyakon öntött ananász elkészítési módja és hozzávalói.