Főoldal » Receptek » Fagylaltok receptjei » Fagyival nyakon öntött ananász recept

Fagyival nyakon öntött ananász recept

A Fagyival nyakon öntött ananász hozzávalói:
1 gránátalma,
2 bébiananász,
2 dkg vaj,
3 tk barnacukor,
1/2 teáskanál vaníliás cukor,
1/2 narancs,
2 evőkanál rum ,
15 dkg vanília fagylalt,
1 dkg aprított pisztácia.


A Fagyival nyakon öntött ananász elkészítési módja:
A gránátalmát, úgy, mint a narancsot, meghámozzuk, a fehér részét eltávolítjuk, majd feldaraboljuk. A piros gyümölcsmagot tegyük félre egy kis edénybe. Hámozzuk meg a bébiananászt, vágjuk nagyobb darabokra, és a középső, kemény részét távolítsük el. Erre a célra leginkább egy almamagozó felel meg. A vajat forrósítsük fel, és tegyük rá az ananászdarabokat. Szórjuk meg a barna- és a vaníliás cukorral, kb. 4 perc alatt, többszöri forgatás mellett karamellizáljuk. Ne felejtsük el a gázt alacsony hőfokra tekerni! Közben felezzük meg a narancsot, facsarjuk ki. A narancslevet a rummal együtt tegyük egy edénybe, forraljuk fel, és sűrítsük be. Az ananászt tegyük a tányérra, öntözzük meg a rumos-narancsos öntettel, szórjuk meg a gránátalma félre tett magjával. Szolgáljunk fel mellé vanília fagylaltot pisztácia darabokkal.


Kategória: Fagylaltok receptjei


A fagyival nyakon öntött ananász elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook