Padlizsános sültrizs recept
A Padlizsános sültrizs hozzávalói:víz
őrölt szerencsendió
só
100 g sovány sajtkrém
2 evőkanál darált dió
3 púpozott evőkanál előáztatott barnarizs
2 mokkáskanál olaj
30 dkg padlizsán
A Padlizsános sültrizs elkészítési módja:
Az első teendőd, hogy előmelegíted a sütőt. 3 dl vízben 3 púpozott evőkanál (15 percre) előáztatott és lecsepegtetett barnarizst főzz meg, aztán keverd el a darált dióval és a sovány sajtkrémmel. Ízlés szerint fűszerezd sóval és őrölt szerecsendióval. Közben a padlizsánt héjastul hosszában szeleteld fel, picit sózd meg és 1 mokkáskanál forró olajon a szeletek mindkét oldalát hirtelen pirítsd meg. Utána a padlizsánszeleteket pici olajjal kikent hőálló tálba helyezd el, majd simítsd rá a rizses keveréket. A tetejüket a tejfölben elkevert tojással kend meg, és 20 perc alatt süsd készre őket. Frissen, forrón fogyaszd!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. ápr. 26. 14:22
A padlizsános sültrizs elkészítési módja és hozzávalói.