Csőben sült karfiol-brokkoli (4 adag) recept
A Csőben sült karfiol-brokkoli (4 adag) hozzávalói:60 dkg karfiol,
60 dkg brokkoli,
1 evőkanál ételízesítő,
½ citrom leve.
A mártáshoz:
2 evőkanál margarin light,
1 evőkanál liszt,
5 dl tej (1,5 %-os),
5 dkg reszelt óvári sajt,
1 dl tejföl (12 %-os), 2 tojássárgája,
só,
őrölt bors és szerecsendió,
margarin,
zsemlemorzsa a sütőtálhoz.
A Csőben sült karfiol-brokkoli (4 adag) elkészítési módja:
A karfiolt és a brokkolit megtisztítjuk, nagyobb rózsákra szedjük, megmossuk. Kb. 1,5 liter vizet forralunk, belekeverjük az ételízesítőt, a citromlevet, és a lobogva forró vízbe csak 2-3 percre beletesszük a karfiolt és a brokkolit. Ezután leszűrjük, jeges vízzel leöblítjük (vagyis blansírozzuk), és lecsepegtetjük. A mártáshoz egy lábosban felmelegítjük a margarint, belekeverjük a lisztet, és világos rántást készítünk. Felöntjük a tejjel, simára keverjük megsózzuk, szerecsendióval és borssal fűszerezzük, majd 20-30 percig lassú tűzön forraljuk. Ha szükséges, átszűrjük. A sajtot a tejföllel és a tojássárgájával együtt a mártásba tesszük, simára keverjük. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, egyenletesen beszórjuk zsemlemorzsával, elrendezzük benne vegyesen a karfiolt meg a brokkolit, és leöntjük a mártással. 220 Celcius-fokra előmelegített sütőben, körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Forrón tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. ápr. 25. 09:59
A csőben sült karfiol-brokkoli (4 adag) elkészítési módja és hozzávalói.