Póréhagymás krumplileves recept
A Póréhagymás krumplileves hozzávalói:50 dkg burgonya,
1 vastagabb szál póréhagyma (kb. 15 dkg),
1 dl tejszín,
2 szelet barna kenyér,
10 dkg húsos szalonna,
1 liter húsleves (kockából),
1-2 csipet őrölt köménymag (ízlés szerint lehet több is),
1 teáskanál gorombára vágott tárkony,
só.
A Póréhagymás krumplileves elkészítési módja:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben kiolvasztjuk, majd leszűrjük a zsírját. Ezen a zsíron az apróra vágott, tisztított burgonyát kicsit megfuttatjuk, és felengedjük a húsleves felével, sózzuk, fűszerezzük. A burgonyát 10 percig főzzük, ekkor beletesszük a tisztított, vékony fél karikákra vágott pórét, és még 5 percig tovább főzzük. Közben levágjuk a kenyér héját, és a belét a megmaradt húslevesben jól megáztatjuk, majd összeturmixoljuk, ezzel besűrítjük az ételt. Amikor a burgonya már megpuhult és a leves jól kiforrt, beletesszük a tejszínt, és a pirított szalonnapörccel megszórva azonnal tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. ápr. 24. 20:32
A póréhagymás krumplileves elkészítési módja és hozzávalói.