Csőben sült gnocchi póréhagymával recept
A Csőben sült gnocchi póréhagymával hozzávalói:80 dkg gnocchi (burgonyás)
1 póréhagyma
8 dkg vaj
3 dkg liszt
2 dl tej
1 dl tejszín
10-10 dkg füstölt szalonna és reszelt sajt köménymag
őrölt bors
só
A Csőben sült gnocchi póréhagymával elkészítési módja:
Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a gnocchit, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és félretesszük. A szalonnát kisebb darabokra vágjuk, és serpenyőben, 3 dkg vajban, kevés, köménnyel meghintve megpirítjuk, majd félretesszük. A póréhagymát vékony karikákra szeljük. Serpenyőben, 3 dkg vajban megpároljuk, meghintjük a liszttel, rózsaszínűre pirítjuk, hozzáöntjük a langyos tejet, és csomó mentesre keverjük. Fakanállal állandóan kevergetve forrásig hevítjük, a forrás után pedig még néhány percig, amíg besűrűsödik. Belekeverjük a sajt felét, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. Hőálló tálba öntjük, összeforgatjuk a kifőtt gnocchival és a szalonnás mártással. A maradék vajat a tetejére daraboljuk, megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben 10 perc alatt átpirítjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 17b4718bd7, 2008. febr. 10. 19:25
A csőben sült gnocchi póréhagymával elkészítési módja és hozzávalói.