Karaj sonkaraguval recept
A Karaj sonkaraguval hozzávalói:4 szelet karaj
10 dkg füstölt főtt sonka
1/2 szál póréhagyma
10 dkg magozott aszalt szilva
10 dkg piros húsos paprika
3 evőkanál olaj
1 dl tejszín
só, durvaára őrölt bors
A Karaj sonkaraguval elkészítési módja:
A húst megmossuk, leszárítjuk, bevágjuk az inas részeket. Sózzuk, borsozzuk, és forró olajban, kíméletesen, mindkét oldalán átsütjük a szeleteket. Amikor kellően megsült a hús (vigyázat, ne száradjon ki), kivesszük, félretesszük. A visszamaradt olajra rátesszük a kockákra vágott sonkát, kicsit megpirítjuk, majd rátesszük a megtisztított, kockákra vágott pórét és a paprikát is. Pár perces összepirítás után beletesszük a félbevágott aszalt szilvát, beleöntjük a tejszint, kevés vizet adunk hozzá, és amikor rotyog, visszatesszük a hússzeleteket, összemelegítjük. A húst a raguval tálaljuk. Köretnek párolt rizs.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 16. 21:26
A karaj sonkaraguval elkészítési módja és hozzávalói.