Gombás-sajtos krumplitál recept
30 perc
515 kcal
# 50 dkg burgonya
# 40 dkg nagy gomba
# 15 dkg póréhagyma
# 10 dkg piros húsú paprika
# 2 gerezd fokhagyma
# 4 evőkanál olaj
# 3 dl tejföl
# 1 evőkanál vágott petrezselyem
# 10 dkg füstölt sajt
A Gombás-sajtos krumplitál elkészítési módja:
# Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük. Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Közben a többi zöldségek megmossuk, megtisztítjuk. A gombát egészben hagyjuk, a pórét fél karikákra vágjuk, a paprika húsát csíkokra vágjuk, a fokhagymát összetörjük. Elkészítés: Kiolajozunk egy hőálló tálat, és a burgonyát belekarikázzuk, közben kicsit megsózzuk. A tejfölt összekeverjük a fokhagymával, és a felével megkenjük a burgonyákat. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, és 2-3 perc alatt megsütjük benne a gombák tetejét, a belső részét megsózzuk, borsozzuk, majd kivesszük a serpenyőből. A serpenyőbe öntjük a maradék olajat, és megfuttatjuk rajta a pórét és a paprikát, majd megszórjuk a petrezselyemmel. A gombákba töltjük a hagymás paprikát, és a töltött gombákat ráfordítjuk a burgonyára. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) kapcsoljuk. A gombák tetejét megkenjük a maradék tejföllel, és ráreszeljük a sajtot. A sütőben pirosra sütjük. Melegen tálaljuk.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: virgo, 2007. márc. 31. 17:12
A gombás-sajtos krumplitál elkészítési módja és hozzávalói.