Sonkás kalács 1. recept
A Sonkás kalács 1. hozzávalói:# 40 dkg sonka
# 30 dkg sajt
# 4 tojás
# 3 evőkanál liszt
# 2 evőkanál tejföl
# só
# bors
A Sonkás kalács 1. elkészítési módja:
# A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a 3 kanál lisztet és a 2 kanál tejfölt. A 4 tojás sárgáját külön elkeverjük a 30 dkg reszelt sajttal, a 40 dkg apróra vágott sonkával, a sóval és a borssal. A kettőt összedolgozzuk úgy, hogy a hab ne törjön össze, majd kivajazott kalácsformába tesszük. 25-30 percig sütjük előmelegített sütőben, közepes hőfokon.
Sonka helyett lehet gombával is,esetleg mindkettővel
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: virgo, 2007. márc. 31. 17:06
A sonkás kalács 1. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.