Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sonkás kalács 1. recept

Sonkás kalács 1. recept

A Sonkás kalács 1. hozzávalói:
# 40 dkg sonka
# 30 dkg sajt
# 4 tojás
# 3 evőkanál liszt
# 2 evőkanál tejföl
# só
# bors


A Sonkás kalács 1. elkészítési módja:
# A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a 3 kanál lisztet és a 2 kanál tejfölt. A 4 tojás sárgáját külön elkeverjük a 30 dkg reszelt sajttal, a 40 dkg apróra vágott sonkával, a sóval és a borssal. A kettőt összedolgozzuk úgy, hogy a hab ne törjön össze, majd kivajazott kalácsformába tesszük. 25-30 percig sütjük előmelegített sütőben, közepes hőfokon.

Sonka helyett lehet gombával is,esetleg mindkettővel


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sonkás kalács 1. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook