Gesztenyével töltött alma recept
A Gesztenyével töltött alma hozzávalói:4 személyre:
4 db golden alma
50 dkg gesztenyemassza
1 marék édes keksz
fél marék dió
1 dl tejszín
1 dl juharszirup
2 evőkanál vaj
A Gesztenyével töltött alma elkészítési módja:
Hámozzuk meg az almákat, majd a magházat vájjuk ki. Tegyük egy kis tálba a gesztenyemasszát, öntsük rá a tejszínt, adjuk hozzá az összetört diót és a kekszet, majd dolgozzuk lágy masszává. Töltsük meg a kivájt almák belsejét a gesztenyés krémmel, majd tegyük egy tűzálló tálba. Csorgassuk meg olvasztott vajjal és juharsziruppal. Tegyük forró, 150 fokos sütőbe, és pároljuk 10-12 perc alatt puhára. Tálalás előtt a tetejét a juharszirupos pároló lével öntözzük meg, és szervírozhatjuk.
recepte Lana03
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: virgo, 2009. nov. 6. 07:50
A gesztenyével töltött alma elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.