Mascarponés gyümölcstorta recept
A Mascarponés gyümölcstorta hozzávalói:Hozzávalók:
20 dkg darált keksz
10 dkg vaj
50 dkg mascarpone
5 dl tejszín
3 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló
60 dkg gyümölcs (pl. áfonya, málna, ribizli 1csomag piros tortazselé
A Mascarponés gyümölcstorta elkészítési módja:
A darált kekszet a felolvasztott vajjal morzsává keverjük. Egy kivajazott, kerek tortaforma aljába nyomkodjuk a morzsát, és hűtőbe tesszük. A tejszínt a fixálóval habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot és a simára kevert mascarponét. A gyümölcsök harmadát lazán beleforgatjuk a krémbe, amit a kekszes alapra simítunk, majd rászórjuk az összes gyümölcsöt. A tortazselét elkészítjük, a torta tetejére öntjük. Éjszakára hagyjuk a hűtőben pihenni,a tortaforma oldalát csak másnap emeljük le.
Mindenkinek kedves egészségére!
Recept:Pompadour
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: virgo, 2009. szept. 24. 07:20
A mascarponés gyümölcstorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.