Tiramisu recept
A Tiramisu hozzávalói:Hozzávalók:
1 kis doboz (250 g) Mascarpone
1,5 csomag (30 dkg) babapiskóta
3 tojás
max. 10 dkg kakaó
2 evőkanál porcukor
1 vaníliacukor
kb. 2 dl feketekávé
* kb. 2 dl forralt tej
* kb. 10 dkg darált dió
* egy kis rum
* tejszínhab
A Tiramisu elkészítési módja:
Elkészítés: Tégy oda főni egy adag feketekávét.A tojásokat törd fel, és válaszd szét a sárgáját és a fehérjét. A fehérjét egy kis tálkába csorgasd,a sárgáját egy nagyobb tálfélébe. Rakd át a mascarponét a dobozából a tojássárgájákhoz. Keverd össze, tégy hozzá egy evőkanál porcukrot meg egy csomag vaníliacukrot, és ezzel is keverd el. Most a fehérjéhez is tégy egy kis porcukrot,és a mixergép habverőjével verd kemény habbá. Akkor jó, ha az edényt felfordítva se esik ki a hab. A habot kis adagokban kapard a mascarponéhoz, és mindig keverd el vele. Ezzel készen is van a mascarponés krém. Innen már nagyon könnyű és kellemes: csak kávéban áztatott piskóta - mascarpone - kakaó rétegeket kell egymásra rendezned egy szép tálban. Az időközben lefőtt feketekávét öntsd ki egy kisebb tálba, amibe majd mártogatod a piskótákat. Önts hozzá 1-2 dl tejet, és adj hozzá egy evőkanál porcukrot. Keverd el. Rumot is önthetsz hozzá. Vedd elő a tálat (üvegtálban szépen látszanak a rétegek), amibe a tiramisut szeretnéd tenni. Forgasd meg a piskótákat a tejeskávéban, és szorosan egymás mellé rakva őket, borítsd be velük az edény alját. Utána vond be a piskótaréteget vékonyan mascarponéval, majd erre hints bőven kakaót. Jön a második réteg!A rétegezést kakaóval fejezd be! Ezt a rétegezést folytasd (piskóta - krém - kakaó), míg el nem fogy a mascarpone-krém. A tetejére kakaó kerüljön. Aztán fedd le, és tedd a hűtőbe vagy egy órára.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 3bc5b5c25c, 2010. febr. 28. 12:42
A tiramisu elkészítési módja és hozzávalói.