Somlói galuska (egyszerűen) recept
A Somlói galuska (egyszerűen) hozzávalói:A rumaromás öntet hozzávalói:
30 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg mazsola
1 db rumaroma
6 dl vízbe tedd bele a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát és forrald fel.
Majd öntsd bele a rumaromát.
Kihűlve a hűtőben sokáig eláll.
A csokiszósz hozzávalói:
50 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
20 dkg. kakaópor
1 db rumaroma
A Somlói galuska (egyszerűen) elkészítési módja:
6 dl meleg vízbe keverd bele csomómentesen a kristálycukrot a kakaóport és a vaníliás cukrot. Majd tedd fel főni. Magától be fog sűrűsödni,folyós krémes lesz. Amikor kész,keverd bele a rumaromát. !!! Ha kihűl még sűrűbbé válik!!! Kihűlve a hűtőben sokáig eláll. Ezek után vedd elő a babapiskótát,vágd fel. Tedd bele egy nagyobb tálba. Kicsit locsold meg a rumaromás öntettel.(nem kell mind!) 2 csomag vaníliás pudingporból készíts pudingot. Öntsd rá a piskótára és keverd össze vele. Fóliázd le az egészet (így a puding nem fog bőrösödni)és hagy kihűlni Amikor kihűlt szedj ki egy tányérba. Locsold meg a csokiszósszal. Tégy rá tejszínhabot.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 3bc5b5c25c, 2010. febr. 27. 11:00
A somlói galuska (egyszerűen) elkészítési módja és hozzávalói.