Gyors almatorta (Kata-féle) recept
A Gyors almatorta (Kata-féle) hozzávalói:15 dkg cukor
5 dkg mazsola
csipetnyi őrölt fahéj
1 citrom
1 kg alma
2,5 dl szűrt almalé
fél zacskó vanília ízű pudingpor
1 evőkanál zselatinpor
10 dkg piskótakorong
szőlőszemek
A Gyors almatorta (Kata-féle) elkészítési módja:
A cukrot, a mazsolát, a fahéjat, csipetnyi reszelt citromhéjat és a citrom levét 1,5 dl almalébe vegyítjük, majd felforraljuk. A meghámozott, apróra kockázott almát az almalébe szórjuk, és alacsony hőfokon kb. 5 percig pároljuk. A pudingport feloldjuk a maradék almalében, az almás keverékhez adjuk, és további kb. 4 percig együtt főzzük. Beleszórjuk a zselatinport, összedolgozzuk, majd félrehúzzuk. Az almamassza felét hideg vízzel kiöblített őzgerincformába öntjük, és dermedni hagyjuk. A tetejét kirakjuk a piskótakorong egyharmadával, beborítjuk a masszával, elosztjuk rajta a megmaradt piskótát és rövid időre hűtőszekrénybe állítjuk. Miután megszilárdult, tálra borítjuk. Felszeletelve és kettévágott szőlőszemekkel díszítve kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. febr. 27. 09:03
A gyors almatorta (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.