Gesztenyekrémleves rumos mazsolával recept
30 perc
928 kcal
10 dkg mazsola
1/2 dl rum
25 dkg édes gesztenyepüré
8 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál juharszirup, vagy méz
A Gesztenyekrémleves rumos mazsolával elkészítési módja:
Előkészítés: A mazsolát rumba áztatjuk. A gesztenyepürét villával összetörjük. A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot. Elkészítés: A maradék tejet felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a pudingporos tejet, beletesszük a gesztenyepürét, és 1-2 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, a vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülőmixerrel habosítjuk. A rumos mazsolát belekeverjük, és juharsziruppal vagy mézzel „pettyegetve” kínáljuk akár melegen, akár hidegen
Aki fogyózik annak nem ajánlom, pedig mennyei, de a kalóriatartalma NEM kevés
hütés: 30 perc
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: bibed, 2006. nov. 21. 12:17
A gesztenyekrémleves rumos mazsolával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.