Éjféli lencseleves recept
50 perc
Az Éjféli lencseleves hozzávalói:
6 személyre:
30 dkg lencse,
15 dkg gomba,
2 dl tejföl,
1 fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
ízlés szerint só és törött fekete bors
Az Éjféli lencseleves elkészítési módja:
Előkészítése: az étel készítését megelőző nap a megmosott lencsét beáztatom. A gombát megtisztítom és felszeletelem, a meghámozott hagymát apróra vágom. Elkészítése: a lencsét leszűröm, másfél liternyi friss vízben puhára főzöm, majd turmixgép poharában pépesre zúzom. Fazékban az olajon megfuttatom a hagymát, beleöntöm a lencsepürét és hozzáteszem a gombaszeleteket. Sóval, borssal fűszerezem. Felforralom és 10 percig főzöm. Végül a kevés levessel simára kevert tejföllel összeforralom. A húsevők tegyenek bele lángolt kolbászt!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: kormi7, 2006. nov. 20. 12:56
Az Éjféli lencseleves elkészítési módja és hozzávalói.