Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tojásos-hagymás rántott leves recept

Tojásos-hagymás rántott leves recept

A Tojásos-hagymás rántott leves hozzávalói:
4 személyre:
1 nagy fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
4 db tojás
kb. 2 evőkanál olaj
kb. 1 evőkanál liszt
1 kiskanál pirospaprika
köménymag ízlés szerint
1 evőkanál Vegeta
2 liter víz
pici ecet
kenyér vagy zsemle


A Tojásos-hagymás rántott leves elkészítési módja:
Úgy kezdjük, mint a rántott levest: olajból, lisztből rántást készítünk, és a köménymagot is együtt pirítjuk a liszttel, majd a tűzről levéve meghintjük pirospaprikával. Felengedjük vízzel, beletesszük a felkarikázott vöröshagymát, a felszeletelt fokhagymát, és fűszerezzük Vegetával. Mikor már majdnem megfőttek a hagymák, csendes forrás közben beleütjük a tojásokat, és még főzzük egy kicsit. Ha savanykásan szeretjük, tehetünk bele egy kis ecetet. Közben felkockázzuk a szikkadt kenyeret vagy zsemlét, megkenjük egy kevés olajjal, és serpenyőben megpirítjuk. Tálaláskor külön tálkában kínáljuk a leves mellé, hogy ne ázzon szét a levesben.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tojásos-hagymás rántott leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook