Édes sütőtökpüré mackó-módra recept
5 perc
Az Édes sütőtökpüré mackó-módra hozzávalói:
1 db, szeletekben megsült sütőtök
Kevés főzőtejszín
Cukor
méz
fahéjpor
gyömbérpor
darabokra vágott dió
Az Édes sütőtökpüré mackó-módra elkészítési módja:
Lekaparjuk a megsült tök héjáról a húsát, kis lábaskába tesszük, öntünk hozzá egy kis főzőtejszínt (de ez el is hagyható),csöpp kis vizet, teszünk hozzá ízlés szerinti mennyiségben cukrot és mézet, fahéjat és csipet gyömbérport, jól összekeverjük és felforraljuk, de csak egy rottyanásig.Megszórjuk darabokra vágott dióval.
Ha úgy érezzük, hogy a megsült sütőtök íztelen, nem elég édes, akkor érdemes ezzel a módszerrel feljavítani.Finom mézes-diós-fahéjas-gyömbéres csemege lesz belőle!
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Regus, 2011. nov. 1. 10:42
Az Édes sütőtökpüré mackó-módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.