Bögrés raffalló recept
A Bögrés raffalló hozzávalói:1 bögre=most 300 ml
2 db tojás
1 bögre tej
2 bögre rétesliszt
1/2 bögre olvasztott vaj
1 cs sütőpor
A tetejére:
1/2 bögre porcukor
1/2 bögre kókuszreszelék
A megsült forró tészta tetejére:
1 bögre tejszín(én Oké tejszínt tettem,de más is jó,de nem főzőtejszín!)
+kevés porcukor a tálaláshoz és kókuszreszelék is
A Bögrés raffalló elkészítési módja:
A tojásokat egészben felverjük,tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral,olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet. A kivajazott tepsibe simítjuk,megszórjuk fél bögre kókuszreszelékkel,majd a fél bögre porcukorral. Előmelegített sütőben sütjük. Magas a süti,tehát tűpróba vagy ,ha alacsonyabbat akartok,akkor tegyétek nagyobb tepsibe. A megsült forró sütire az 1 bögre tejszínt rálocsoljuk. A tészta magába szívja. Nagyon-nagyon fincsi,próbáljátok ki! A kihűlt tésztát szeleteljük,megszórjuk vékonyan porcukorral,valamint kókuszreszelékkel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2013. ápr. 27. 13:30
A bögrés raffalló elkészítési módja és hozzávalói.